Iltapäiväkerhomme on aloittanut toimintansa Aarnivalkean koululla syksyllä 2019.
Toimimme Aarnivalkean uudistetun alakoulun iltapäivähoidolle varatuissa tiloissa, jonne lapset tulevat suoraan koulupäivän jälkeen. Meillä on muutamia tiloja käytössämme, joten saamme toimittua pienryhminä erillisissä tiloissa, joissa lapset mm. tekevät läksyt, askartelevat sekä rauhoittuvat koulupäivästä. Välipala syödään koulun ruokasalissa.
Läksyjenteon, rauhoittumisen, välipalan ja vapaan oleskelun lisäksi iltapäivään sisältyy toiminnallinen osuus neljänä päivänä viikossa. Tuolloin mm. leikitään ohjatusti liikunta- ja ulkoleikkejä, askarrellaan, kuunnellaan tarinoita, tehdään pieniä retkiä lähialueille ja pelataan lautapelejä. Lapsille jää päivittäin aikaa myös omaehtoiseen leikkiin ja vuorovaikutukseen muiden lasten kanssa. Otamme huomioon kunkin lapsen henkilökohtaisen jaksamisen ja mielenkiinnon ohjattuun toimintaan, ja halutessaan lapsi myös leikkiä omatoimisesti.
Yhteisöllinen tekeminen liikunnassa ja muussakin toiminnassa tukee kaikkien lasten sosiaalista kehitystä. Kiusaaminen on kerhotoiminnassa erityisen huomion kohteena ja siihen puututaan välittömästi ja ennakoivasti .
Hintoihin kuuluu lapsen vakuuttaminen (Espoon kaupungin ottama tapaturmavakuutus, voimassa myös matkan kotiin suoraan iltapäiväkerhosta) sekä terveellinen välipala, joka sisältää mehun, ruis & täysjyväleipää juustolla & leikkeleellä sekä hedelmän / jugurtin / mehukeiton sekä hedelmiä ja/tai vihanneksia . Välipalahetki on osa päivän valvottua ohjelmaa, jossa ohjaajat korostavat hyviä ja terveellisiä ruokatapoja sekä ruokailuhetken rauhoittamista.
Päivärytmi:
– n.12-13.30 Läksyjen teko & rauhoittuminen koulupäivästä
– n.13-14 Terveellinen välipala, ulkoilua
– n.14-15 Toiminnallinen osuus (liikuntaa, askartelua, lautapelejä, retkiä lähialueille yms.)
– n.15-17 Ulkoilu, läksyjen teko, kädentaidot, pelit, kotiinlähtö
Päivärytmi on viitteellinen ja muokkautuu mm. lukujärjestysten mukaan. Pyrimme ottamaan mahdollisimman hyvin huomioon jokaisen lapsen mahdolliset erityistarpeet esim. levon tai ulkoilun suhteen. Päivärytmin puitteissa lapset voivat käyttää koulualueen monipuolisia ulkotiloja mahdollisuuksien mukaan leikkimiseen ja liikkumiseen omatoimisesti ohjaajien valvonnassa.